Zo werkt u efficiënt samen met een externe bordenbouwer

Autor

23/03/21

Zo werkt u efficiënt samen met een externe bordenbouwer

Auteur: Robin Vandersyppe Tijd om te lezen: minuut minuten

Werkt u samen met ingenieurs en bordenbouwers? Dan weet u hoe waardevol goede communicatie en juiste gegevens zijn. Want u hebt beide nodig om tijdverlies te vermijden, wat ook impact heeft op uw time-to-market en dus uw kosten. Met een cloudbased tool als EPLAN eVIEW vermijdt u veel frustraties voor de bordenbouwer én uw personeel.

Duurt uw time-to-market te lang?

Heeft u vaak het gevoel dat het hele bordenbouwproces veel langer duurt dan zou moeten en kunnen? Dan is de kans groot dat er wat scheef zit in de communicatie. Er gaat namelijk heel wat tijd verloren door slechte communicatie en onvolledige informatie, waardoor zowel uw eigen ingenieurs als externe bordenbouwers niet efficiënt kunnen werken.

Tijdverlies door slechte communicatie

Vandaag communiceren ingenieurs, bordenbouwers en productiemedewerkers nog vaak via uitgeprinte schema's en e-mail en belandt belangrijke informatie, zoals waar er precies uitsparingen in een bord moeten geboord worden, niet altijd tijdig bij de juiste persoon of worden onduidelijke gegevens verkeerd geïnterpreteerd.

 

Even vaak beschikt de bordenbouwer aanvankelijk over een schemaversie die amper enkele uren later al gedateerd is omdat de ingenieur nog wat heeft gewijzigd. Het kan lastig, en in het ergste geval gevaarlijk zijn, wanneer de machine, waarvoor een bord bedoeld is, niet meer doet wat u wilt. Revisiebeheer is daarbij trouwens erg nuttig.

Tijdverlies door onvolledige informatie

Een bordenbouwer die alle nodige, correcte informatie meteen bij de hand heeft, is de meest efficiënte bordenbouwer. Het is dus belangrijk dat ingenieurs bordenbouwers daartoe in staat stellen. Schema's op papier of pdf vergen vaak nog heel wat meer re-engineering dan een digitaal bestand op de cloud

Re-engineering veroorzaakt veel vermijdbaar tijdverlies. Moet de bordenbouwer nog iets aanpassen, dan komen er opmerkingen op het schema van de ingenieur, die uiteindelijk verloren loopt omdat niet meer duidelijk is welke versie de meest recente is of opmerkingen slecht leesbaar zijn.

Al die mogelijke vertragingen maken dat zowel uw ingenieur als de externe bordenbouwer vaak niet efficiënt kunnen werken. Puur tijdverlies, wat u weer geld kost en de onderlinge relaties verzuurt.

Gelukkig zijn er vandaag hulpmiddelen die die hele bron van misverstanden en frustraties vermijden.

Versnel uw proces en verlaag uw kosten met EPLAN eVIEW

Met een cloudbased tool als EPLAN eVIEW vermijdt u fouten en praten alle betrokken partijen altijd over dezelfde gegevens.

Via deze tool beschikt iedereen, van ingenieur tot machinebediener, voortdurend over dezelfde versie en communiceren alle partijen efficiënt. Alle gegevens zijn digitaal ingegeven en dus altijd duidelijk leesbaar en realtime beschikbaar. Zo werkt iedereen op en spreekt iedereen over dezelfde as-built-versie.

U kunt EPLAN eVIEW gratis uitproberen, zodat u het potentieel zelf vrijblijvend kan ervaren.

Vermijd fouten en werk efficiënter met een digital twin

Bij EPLAN maken we voor veel klanten een digital twin, een exacte virtuele 3D-kopie van een product. De output van deze digital twin bevat alle informatie die een bordenbouwer nodig heeft om de fysieke versie van een product te ontwikkelen. Die krijgt dan een lijst met alle afmetingen, aanwijzingen en andere technische details. 

Stel dat de bordenbouwer moet weten waar in het bord hij met de Perforex-machine uitsparingen moet boren, dan is er een boorsjabloon van de digital twin. De bordenbouwer importeert het sjabloon in zijn machine en hoeft bij wijze van spreken maar op start te drukken. Zo behoren menselijke fouten tot het verleden, is de doorlooptijd veel korter en blijven uw kosten aanzienlijk lager. En houdt u natuurlijk uw relatie met de bordenbouwer in topvorm.

Veel van onze klanten besparen vandaag tijd en kosten en vermijden fouten door het gebruik van EPLAN eVIEW en digital twins.

Meer weten?

Bekijk hier de EPLAN eVIEW-video, probeer het gratis of contacteer ons.

EPLAN ePULSE

Dit artikel delen ...

Opmerkingen