EPLAN ERP integratie

Autor

Robby Doumen Robby Doumen Managing director EPLAN Software & Services Belgium
25/02/20

Hoe u EPLAN kunt koppelen aan uw ERP-pakket

Auteur: Robby Doumen Tijd om te lezen: minuut minuten

Een goed ERP-pakket is de backbone van ieder bedrijf. Tal van administratieve bedrijfsprocessen, zoals facturatie, stockbeheer of het beheer van projecturen, hangen met elkaar samen. Het is daarom belangrijk om uw bedrijfsproces uit te rusten met een goed ERP-systeem. Nog belangrijker is om het ERP-systeem te koppelen met uw EPLAN-omgeving.

Wie in EPLAN schema's voor besturingen ontwerpt, maakt daarbij meteen een stuklijst van de benodigde componenten met de technische specificaties van die componenten. Die componenten moeten besteld worden. Dat bestellen gebeurt via het ERP-systeem, waarin de gegevens voor logistieke en commerciële afhandeling van die componenten staan: wie levert ze en tegen welke prijs?

Overtypen of koppelen?

In de praktijk van veel machine- of bordenbouwers betekent dit een heel vervelend klusje voor werkvoorbereiders, aankopers of elektrotechnisch engineers: de stuklijst uit EPLAN overtypen in het ERP-systeem. Dat leidt tot fouten, vertragingen en frustraties. Het is daarom handig om een koppeling tussen EPLAN en uw ERP-systeem te maken.

Dat is niet per se moeilijk. Het toevoegen van een uniek nummer maakt het mogelijk de technische gegevens in EPLAN te linken aan de commerciële en logistieke gegevens in de ERP. Daarbij bestaat er een volledige, automatische synchronisatie van de twee artikelbestanden op één centrale plek. Hierdoor kan nu een EPLAN materiaallijst zonder probleem uitgegeven worden aan het ERP-systeem.

Uw voordelen:

  • Het bedrijfsproces wordt overzichtelijker
  • Alles is meetbaar, je hebt steeds de controle
  • Het systeem stuurt het proces accuraat aan
  • Traceerbaarheid van uren, materialen of uitgaven

Is dit een stap in het digitaliseren van het ontwerp- en productieproces? Check! Koppelt dit productie aan het kantoorsysteem? Check! Het slaat handmatige stappen over en voorkomt fouten. Veel eenvoudiger kan het zetten van een essentiële stap in de digitale transformatie niet worden.

Meer weten? Lees dan de getuigenis van Cabli, waarin ze vertellen hoe ze hun bedrijfsproces hebben gedigitaliseerd. Uiteraard werd er ook aan het ERP-systeem gedacht.

Ontdek hoe Cabli het productieproces digitaliseerde

Dit artikel delen ...

Opmerkingen