Geen tijd voor mechanische voorbereiding van schakelkasten? Ontdek het Rittal ModCenter

Autor

11/03/21

Geen tijd voor mechanische voorbereiding van schakelkasten? Ontdek het Rittal modification center

Auteur: Robin Vandersyppe Tijd om te lezen: minuut minuten

Het samenstellen van een elektrische schakelkast is een tijdrovende klus. In dit artikel leggen we uit hoe u een pak tijd kunt besparen door de mechanische kastvoorbereiding uit te besteden aan het Rittal modification center. Denk maar aan het bewerken de montageplaten of het monteren van accessoires. Wat zijn de mogelijkheden en hoe kunt u dit met EPLAN nog efficiënter aanpakken?

Nadat u uw 3D-ontwerp in EPLAN hebt afgerond, kan de productie starten met het bouwen van de kast. Voor de bordenbouwer aan de slag kan, moet de kast mechanisch worden voorbereid. Dit kan een tijdrovend proces zijn. Zeker wanneer installateurs en bordenbouwers nu al vaak tijd en handen tekort komen in de werkplaats. Maar wist u dat u dit mechanische werk ook kunt uitbesteden? Het Rittal modification center helpt u hier graag bij. 

Het enige wat u hoeft te doen is uw kast ontwerpen in EPLAN Pro Panel en het EPLAN-project delen met Rittal. Het Rittal modification center zorgt er vervolgens voor dat de nodige uitsnijdingen en montages worden uitgevoerd en dat de kast bij u wordt afgeleverd. 

Wat doet het Rittal modification center? 

Rittal02Door te werken met het Rittal modification center kunt u de druk op uw organisatie verlichten. Hierbij helpt Rittal u met de mechanische voorbereiding van automatisatieborden en IT-kasten

In het Rittal modification center kunt u terecht voor de montage van nodige accessoires en onderdelen of voor de bewerking van montageplaten en deuren. Denk maar aan bewerkingen zoals boren, frezen en tappen. De Perforex-machine garandeert bovendien een grote mate van nauwkeurigheid en een uitstekende afwerking.

 

 

De voordelen van automatisatie 

Een samenwerking met het Rittal modification center heeft diverse voordelen

  • Tijdens het ontwerpen kunt u gebruik maken van de zeer volledige en makkelijk beschikbare 3D-data van Rittal. Dit bespaart u dus al tijdens de ontwerpfase tijd. 
  • Als EPLAN-gebruiker kunt u met Rittal uw informatie uitwisselen in het EPLAN-formaat. Dit vereenvoudigt de communicatie en verbetert de doorlooptijd.
  • U kunt rekenen op een hoge afwerkingskwaliteit
  • Op de werkvloer winnen de installateurs en bordenbouwers veel tijd

Kortom: het volledige proces van ontwerp tot uitvoering verloopt vlotter. Een van de bedrijven die al samenwerkt met Rittal modification center is de EEG Group. Lees hier hoe digitalisatie deze technologiegroep een tijdswinst van maar liefst 50% opleverde

Geen EPLAN? Geen probleem! 

Heeft u geen EPLAN, maar zou u toch gebruik willen maken van de services van het Rittal modification center? Geen probleem, met het Rittal Configuration System (RICS) stelt u online de kast samen en definieert u de nodige accessoires en uitsparingen.

Vanuit het RICS genereert u vervolgens een EPLAN-project dat u kunt doorsturen naar het Rittal modification center. Zo kunt u ook het gemak van deze werkwijze ervaren.

6 redenen waarom u niet om 3D-ontwerp heen kunt

Dit artikel delen ...

Opmerkingen