Efficiënt engineering: de 3 bouwstenen

Autor

1/12/21

Efficiënt engineering: de 3 bouwstenen

Auteur: Roel van Roy Tijd om te lezen: minuut minuten

Onduidelijkheden in het elektrisch ontwerp vertragen het proces; fouten bij de productie kosten u geld en documentatie die niet up-to-date is zorgt voor veel frustratie bij de servicemedewerker. Dit zijn maar een paar voorbeelden van zaken die mis kunnen gaan wanneer uw engineeringsprocessen niet efficiënt verlopen. 

Komt dit u bekend voor? We helpen u graag om uw processen te optimaliseren. In deze blogpost vindt u de drie bouwstenen van efficiënt engineering. Het leggen van een goede fundering kost tijd, maar u zult merken dat u uiteindelijk veel tijd en geld bespaart wanneer uw processen vlot verlopen. 

In 3 stappen efficiënter engineeren

Bij EPLAN ontwikkelen we al ruim dertig jaar software- en serviceoplossingen die engineers helpen om de problemen die zij dagelijks op de werkvloer tegenkomen op te lossen. Op basis van deze ervaring kunnen we stellen dat er drie belangrijke bouwstenen zijn voor efficiënt engineering. We lijsten ze hieronder voor u op.  

1: kies voor een gestandaardiseerde werkwijze

Bij veel bedrijven heeft iedereen een eigen werkwijze en soms zelfs eigen programma’s waarmee hij werkt. Dit zorgt ervoor dat data niet gemakkelijk gedeeld kan worden, wat samenwerken lastig maakt.

Bij elke volgende stap moet de informatie immers handmatig overgenomen of geconfigureerd worden. Ook het bijhouden van wijzigingen is niet eenvoudig wanneer iedereen op een andere manier, in andere programma’s werkt. Hierdoor is documentatie niet altijd up-to-date, wat weer voor problemen zorgt wanneer er een aanpassing gedaan moet worden of wanneer er een probleem is met de machine.  

De oplossing? Een gestandaardiseerde en gestructureerde manier van werken. De samenwerking tussen verschillende afdelingen zal hierdoor aanzienlijk verbeteren en uw engineeringsproces zal veel efficiënter verlopen. Meer weten? In deze blogpost ontdekt u de voordelen van standaardiseren

2: stap over naar smart data

Wilt u echt de vruchten plukken van uw gestandaardiseerde werkwijze? Dan schakelt u best over naar smart data. Dit betekent dat iedereen die betrokken is bij het proces - van de conceptfase tot het onderhoud van de machine - met dezelfde informatie werkt.

Om deze video te bekijken, moet u de functionele cookies accepteren.

Een voorbeeld van deze ononderbroken datastroom in de praktijk: wanneer u met smart data werkt, geeft engineering in de documentatie bijvoorbeeld aan waar de gaten geboord moeten worden, de productieafdeling kan deze informatie vervolgens direct importeren in de machine en deze voert het werk automatisch uit. Zo bespaart u heel wat tijd en neemt de foutmarge af. Smart data vormt bovendien de basis van virtual prototyping, wat uw processen nog verder optimaliseert.

Wilt uw werkwijze slim maken? In deze whitepaper ontdekt u de 7 cruciale stappen van digitale transformatie. 

3: alles binnen één platform

Wanneer u deze standaardisatie en smart data ook nog eens combineert met één digitale omgeving waarin de verschillende disciplines kunnen samenwerken en eenvoudig informatie kunnen uitwisselen, dan zit u helemaal goed. 

Een voorbeeld van een degelijke digitale omgeving is EPLAN, waarbij u bovendien profiteert van het feit dat projecten in EPLAN ePULSE worden opgeslagen, de cloud-omgeving van EPLAN. U heeft hierdoor altijd en overal toegang tot een project, wat samenwerken nog makkelijker maakt. 

Optimaliseer uw processen 

Wilt u efficiënter gaan engineeren? Onze experts geven u graag advies op maat om uw processen te optimaliseren. Contacteer ons hier.

New call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen