Werk makkelijk én overal samen met EPLAN eVIEW

Autor

12/10/20

Werk makkelijk én overal samen met EPLAN eVIEW

Auteur: Marijn Roels Tijd om te lezen: minuut minuten

U kent het wel: u stuurt één iemand de pdf van een project en voordat u het weet is het document een heel eigen leven gaan leiden. De pdf wordt naar verschillende mensen doorgestuurd en iedereen heeft wel een opmerking of aanpassing om toe te voegen. Binnen de kortste keren weet u niet meer wat de juiste versie is en bent u het overzicht volledig kwijt.

Denkt u ook dat dit efficiënter moet kunnen? Wij wel! Daarom introduceren we EPLAN eVIEW. Dit is EPLAN View zoals u dit kent van EPLAN, maar dan in een cloud-omgeving. Hierdoor wordt het opslaan, delen en bekijken van projecten veel eenvoudiger. We vertellen u er hieronder graag meer over. 

Werken in de cloud: hoe doet u dat?

Wilt u deze nieuwe versie van EPLAN View gebruiken? Maak dan een gratis account aan op ePULSE, de cloud-omgeving van EPLAN. Zodra u bent ingelogd kan u uw EPLAN-documentatie uploaden in eVIEW. Wilt u de documentatie van een bepaald project delen? Dan selecteert u eenvoudig de gebruiker(s) die toegang moet(en) krijgen of voegt u een nieuwe gebruiker toe.  

Vervolgens stuurt u deze gebruiker de link van het project. Via deze link heeft hij nu toegang tot de documentatie (hiervoor is het niet nodig om een EPLAN eVIEW-account te hebben) en kan hij eventueel zaken greenlinen of redlinen binnen het project. 

  • Greenlinen: maak een notitie of voeg een opmerking toe voor uzelf. Bijvoorbeeld dat u een bepaalde test heeft uitgevoerd. Wanneer u iets via greenlining toevoegt dan wordt dit niet gedeeld met de engineer. 
  • Redlinen: wanneer u iets via redlining toevoegt dan wordt dit automatisch teruggekoppeld naar de eigenaar van het document. Voeg bijvoorbeeld een opmerking toe, vestig de aandacht op iets of vraag om een aanpassing. Een groot voordeel van deze manier van werken is dat alle input en feedback in één document verzameld wordt, ongeacht het aantal gebruikers dat erin werkt. U kan bovendien altijd zien wie welke opmerking geplaatst heeft en wanneer. 

In de onderstaande video toont Marijn Roels van EPLAN u hoe eenvoudig EPLAN eVIEW is in het gebruik. 

Om deze video te bekijken, moet u de functionele cookies accepteren.

 

Is de cloud wel veilig? 

Als het delen van informatie zo gemakkelijk is in de cloud, is dit dan wel veilig? We kunnen ons voorstellen dat u zich hier zorgen over maakt, daarom doen we er alles aan om onze cloud-omgeving zo veilig mogelijk te maken. 

In de eerste plaats bepaalt en controleert u zelf wie toegang heeft tot de documentatie. Iemand die niet als gebruiker is toegevoegd kan het project niet bekijken via de link. U heeft dus te allen tijde zicht op wie er toegang heeft. 

Daarnaast hebben we het ePULSE Trust Center opgezet en werken we samen met Microsoft Azure, een belangrijke expert op het vlak van het beveiligen van cloud-omgevingen. U hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken over de bescherming van uw documentatie. 

Al onze systemen en infrastructuren worden voortdurend gemonitord en veiligheidsexperts spelen proactief in op eventuele dreigingen. Mocht er toch een incident zijn, dan krijgt u hier direct bericht van. Het EPLAN Security Operations Team zal vervolgens alles in werking stellen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Via het Health Dashboard houden we u in real-time op de hoogte van de voortgang. 

Behalve op een team van veiligheidsexperts vertrouwen we ook op externe audits en certificeringen om onze beveiliging op punt te stellen. Is er een certificering waar we nog niet aan voldoen en waarvan u denkt dat deze interessant is voor ons cloud-product? Aarzel niet om ons dit te laten weten en dan verdiepen we ons erin. 

De voordelen van een cloud-omgeving

We noemden het hierboven al: door in de cloud-omgeving te werken wordt samenwerken veel eenvoudiger. Alle feedback wordt immers in één bestand verzameld. Maar de cloud heeft nog meer troeven. Ontdek ze allemaal: 

  • Eenvoudig in gebruik: u geeft alle betrokkenen gemakkelijk toegang tot een project. Het maakt niet uit of ze binnen of buiten uw organisatie werken, om de documentatie te kunnen bekijken hebben ze enkel de juiste link en een internetverbinding nodig. 
  • U bent zeker dat de documentatie altijd up-to-date is.
  • U wint tijd: u verspilt geen kostbare uren meer met heen en weer mailen of telefoneren over de juiste versie of het ontcijferen van met de hand geschreven opmerkingen. 
  • De kwaliteit van uw documentatie neemt toe: doordat alle feedback en opmerkingen op een plek verzameld worden én digitaal doorgegeven worden neemt de kans op misverstanden aanzienlijk af. U verliest bovendien nooit meer een opmerking uit het oog dankzij het duidelijke statusoverzicht binnen EPLAN eVIEW. 
  • Problemen op de werkvloer worden sneller opgelost: het is nu mogelijk om op een machine een QR-code te plakken die gekoppeld is aan de juiste documentatie in de cloud. Is er een probleem met een van de machines? Dan kan deze QR-code eenvoudig gescand worden met een smartphone en heeft de onderhoudstechnicus direct toegang tot de juiste documentatie.

Klaar voor EPLAN eVIEW? 

Bent u overtuigd van de voordelen van werken in de cloud-omgeving? Registreer u dan nu gratis op EPLAN ePULSE en ontdek hoe makkelijk samenwerken kan zijn.

EPLAN ePULSE

Verwante tags:
Dit artikel delen ...

Opmerkingen