Starten met EPLAN: ontdek onze integrale aanpak | EPLAN

Autor

18/03/20

Hoe maakt u een vlotte start met EPLAN?

Auteur: Roel van Roy Tijd om te lezen: minuut minuten

Overweegt u om over te stappen naar EPLAN? Dan is het belangrijk om te beseffen dat we u veel meer bieden dan enkel software. We bieden u een nieuwe, meer efficiënte manier van werken.

Hebt u de overstap gemaakt naar EPLAN? Of overweegt u om binnenkort aan de slag te gaan met EPLAN? Het kan zijn dat u als beginner niet goed weet hoe u moet starten.

We zien dat veel van onze nieuwe klanten bij de opstart niet genoeg tijd vrij maken om het maximale uit de software te halen. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een beginnershandboek of EPLAN voor dummies volstaat om van start te gaan. Op deze manier haalt u lang niet het maximale uit uw investering.

Om zo vlot mogelijk met EPLAN aan de slag te gaan zijn de volgende drie zaken van belang: 

  • de Quickstart: het EPLAN Platform installeren binnen uw IT-infrastructuur. We zorgen voor een vlekkeloze en zorgeloze installatie van de software. 
  • een basisopleiding voor uw medewerkers (EPLAN engineer, EPLAN ontwerper, EPLAN tekenaar, E&I engineer, ...)
  • een doordachte standaardisatie

Door op deze drie pijlers in te zetten, bent u zeker van een goede start. U haalt meer uit uw investering en geniet van voordelen zoals tijdwinst, reductie van de kosten en verbetering van de algehele kwaliteit. Maar dit is zeker nog niet de eindhalte, ook hierna is nog veel groei en optimalisatie mogelijk. En wij helpen u graag om deze te verwezenlijken!

Ontdek de meerwaarde van EPLAN

Stapt u enkel over naar nieuwe software, zonder ook uw werkwijze aan te passen? Dan bereikt u waarschijnlijk niet de (maximale) efficiëntie die haalbaar is. Pas zodra u naast de software, ook de content, informatie en het werkproces verbetert, zult u echt verbetering van uw efficiëntie zien. 

Bij EPLAN helpen we u graag om al deze zaken op punt te zetten. Daarnaast hebben we ook veel ervaring en expertise in huis als het gaat om de optimalisatie van werkprocessen. Het is met deze service dat EPLAN meerwaarde creëert voor uw bedrijf.

Voorkom een valse start

Benut onze ervaring en expertise en haal het meeste uit uw nieuwe software. Ontdek hieronder waarom een quickstart, basisopleiding en standaardisatie zo belangrijk zijn. 

Een optimale IT-infrastructuur & Platform Setup

De ingebruikname van een nieuwe software start bij IT. Met onze ‘Quickstart’ helpen we u om de basis in orde te brengen. Onze experts komen een dag naar u toe en helpen bij: 

  • De installatie van de EPLAN-software binnen de IT-infrastructuur van uw bedrijf. 
  • Het optimaal definiëren en implementeren van uw platforminstellingen. 

Opleidingen als basis van optimalisatie

Na de Quickstart is de volgende stap het opdoen van basiskennis over onze software en tools zodat u daarna verder kunt optimaliseren. We bieden verschillende basisopleidingen aan. U zult merken dat uw medewerkers na het volgen van deze cursus, veel efficiënter met onze tools en software zullen werken.

Standaardisatie van uw processen

Heeft u een standaard methode voor het nummeren van componenten; gebruikt iedereen dezelfde lay-out voor projecten; is de documentatie uniform en werkt u met macro’s? Door uw manier van werken te standaardiseren verhoogt u uw efficiëntie en legt u de basis voor de automatisering van uw processen. 

Met onze standaardisatie service ondersteunen we u bij het volledige traject. Van het opbouwen van een artikeldatabase tot het structuren van uw metadata en de ontwikkeling van macro’s. 

Altijd een oplossing op maat 

Hoewel de bovengenoemde drie stappen aan de basis liggen van elke succesvolle opstart, zult u al snel merken dat onze oplossingen altijd volledig op maat van uw bedrijf zijn. Onze oplossingen zijn modulair en flexibel. Hierdoor is ons concept geschikt voor elke branche en voor zowel grote als kleine projecten. U kunt bovendien zelf kiezen in welk tempo de nieuwe oplossingen geïmplementeerd worden.

Daarom horen we in de eerste plaats graag waar u tegenaan loopt, wat u wilt verbeteren en wat uw verwachtingen van EPLAN zijn. Op deze manier kunnen we samen met u onze tools en diensten aanpassen aan uw bedrijf

Wilt u starten met EPLAN? Aarzel dan niet om ons te contacteren om een afspraak te maken of voor meer informatie.

New call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen