Chimay-header-shutterstock-728465-edited-549392-edited

Autor

21/01/19

Optimalisatie van productielijnen dankzij engineeringsoftware

Auteur: Nicolas Anandrayen Tijd om te lezen: minuut minuten
Voor productiebedrijven draait succes niet alleen rond kwaliteit, maar ook rond het feilloos op elkaar afstemmen en optimaliseren van diverse productielijnen. Ruw materiaal dat binnenkomt voor verwerking, de verschillende fases van het totale productieproces zelf én de aflevering bij de klant: hoe nauwer en foutlozer ze op elkaar zijn afgestemd, hoe rendabeler voor het bedrijf.

Efficiënter produceren

In dit hele proces zijn de prestaties van de productielijn dus cruciaal voor het welslagen van de onderneming. En dat betekent onder meer voorzien in een efficiënt beheer van de aanwezige automatisering, elektriciteit en pneumatiek van de productielijnen én een feilloze documentatie van diezelfde systemen. Doordat er regelmatig wijzigingen, aanpassingen of correcties doorgevoerd moeten worden op automatiseringslijnen, kan een maximale efficiëntie enkel bereikt worden dankzij precieze en betrouwbare schema's van het volledige systeem. Documentatie die vanuit vroegere praktijken helaas in (te) veel bedrijven nog steeds enkel op papier terug te vinden is. Vaak voorzien van grote aantallen manuele aanpassingen en correcties. Handelingen die veel tijd kosten en bijgevolg ook een stevige kost met zich meebrengen. Iets wat perfect vermeden kan worden met de praktische EPLAN Electric P8 ontwerpsoftware van EPLAN.

Aanzienlijke tijdswinst

Een van de productiebedrijven die zijn overgestapt naar de ontwerpsoftware van EPLAN is Chimay, een Belgische producent van Trappistenbieren. Ze wilden meteen de best mogelijke oplossing in huis. Na een uitgebreide marktstudie werd er gekozen voor EPLAN. De fabrikanten van de machines bij de brouwerij gebruikten ook EPLAN als softwarepakket. Hierdoor was de keuze een significant voordeel op vlak van coherentie en integratie.

De brouwerij werkte eerst met de EPLAN-softwareversies 5.6 en 5.7. Daarna stapten ze over naar EPLAN Electric P8, waar ze zeer tevreden over zijn. Een groot voordeel voor hen zijn de overstapmogelijkheden en de links naar de verschillende elektronische artikelen en machineschema’s. Dankzij EPLAN is er nu steeds een goed gedocumenteerd zicht op de plannen van het bedrijf. Door de kruisreferenties kan Chimay zijn productielijnen en documentatie sneller ontwikkelen, wat een mooie tijdswinst oplevert van 90% en op 60% voor de onderhoudsinterventies.

Kwaliteitsgarantie door blijvende training

Dankzij het in gebruik nemen van EPLAN Electric P8 en door een goed gebruik van het systeem verlopen de processen niet alleen vlotter, bij onderhoudsbeurten of reparaties wordt de downtime ook aanzienlijk verminderd. En hoe meer functionaliteiten er gebruikt worden, hoe hoger het rendement. Om die kennis over te brengen aan gebruikers van de EPLAN ontwerpsoftware, voorzien we in een divers pakket opleidingen. Zo bieden we een heel aantal praktische opleidingen, die er vooral op gericht zijn om alle functionaliteiten van onze software optimaal te leren beheersen en zo een maximale efficiëntie te realiseren.

Meer weten over hoe de Brouwerij van Chimay geld en tijd bespaart dankzij EPLAN ontwerpsoftware? Download de case!

New Call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen