Screen Shot 2017-09-26 at 10.15.35

Autor

7/02/19

Het belang van modularisatie en standaardisatie binnen projecten

Auteur: Sam Coppens Tijd om te lezen: minuut minuten
In een sterk concurrerend landschap zijn bedrijven steeds op zoek naar manieren om zowel een verhoogde kwaliteitsfocus te behalen, als tijd- en kostenbesparingen te realiseren. Iets wat niet eenvoudig is. Dat ondervond ook IMA, een vooruitstrevende speler in de machinebouw voor alle industriedomeinen. Samen met EPLAN hebben zij deze uitdaging omgezet in een uniek voordeel.

De eindklant heeft vandaag de dag geen tijd meer om lang op een oplossing te wachten. Door de jarenlange ervaring zijn de projecten bij IMA daarom steeds vaker modulair en mechatronisch opgebouwd. Vandaag plukt het bedrijf ook de vruchten van deze aanpak. Door bewezen technologieën modulair te hergebruiken, voldoet IMA aan zijn eigen uitdagingen én aan de uitdagingen van de eindklant. 

Van prototyping naar retrofit en revamps

De machineparken in bedrijven hebben vaak verouderde machines staan. In vele gevallen voldoen deze niet meer aan de actuele standaarden en normen op vlak van veiligheid en automatisatie. De mechanische structuur van deze machines daarentegen voldoet meestal nog steeds. Daardoor ontstond er de behoefte bij de klant om machines te reftrofitten of te revampen. Met de ervaring in het automatisatiegedeelte van de machinebouw, was IMA in staat om ook op deze vraag een oplossing te bieden. Zo is het actualiseren van bestaande machines, naast prototyping, intussen een specialiteit geworden.

Structurering en standaardisatie

Vandaag kijkt IMA ook naar de implementatie van nieuwe technologieën in haar werkprocessen. Zo kwam het belang van structurering en standaardisatie van modules naar voor. Samen met een EPLAN-expert werd er bekeken hoe het bedrijf dit voor haar toepassingen kon aanpakken, gekoppeld aan een opleiding bij EPLAN voor de hardware engineers. Zo heeft het bedrijf de juiste balans gevonden om de modularisatie, structurering en standaardisatie van de projecten te combineren. Daardoor is IMA in staat om nog efficiënter te werken.

Industry 4.0

De nieuwe werkwijze heeft een positieve impact op de volledige engineeringscultuur in het bedrijf. Gevoed door het ‘Industry 4.0-gedachtegoed’ ziet IMA een totale integratie zowel binnen engineering en machines als binnen de IT-infrastructuur van haar klanten. Op die manier blijft het bedrijf samen met haar klanten concurrentieel.

New Call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen