Kristof Decock, EPLAN Certified Engineer: “We kunnen ons onderscheiden van onze concurrenten”

Autor

14/01/21

Interview Kristof Decock, EPLAN Certified Engineer: “We kunnen ons onderscheiden van onze concurrenten”

Auteur: Igor Stevens Tijd om te lezen: minuut minuten

Project Consultant Kristof Decock van Bennet Engineering werkt sinds 2006 met EPLAN en mag zich sinds kort EPLAN Certified Engineer noemen. Wij vroegen aan Kristof welke meerwaarde het certificaat heeft en hoe het ECE-traject verlopen is.

Wat betekent het ECE-certificaat voor jou?

Het is een bevestiging van mijn kennis en ervaring met EPLAN. Ik ben fier om te kunnen aantonen dat ik op een kwalitatieve manier met EPLAN kan werken. De opleidingen die ik doorheen het traject heb gevolgd hebben hier een grote rol in gespeeld. Dat er naast de opleidingen ook een certificaat gekoppeld is aan het hele traject maakte het extra interessant.

Hoe zag het ECE-traject eruit?

ECE Kristof Decock

Het ECE-traject bestaat uit een aantal basisopleidingen die aangevuld worden met gespecialiseerde trainingen. Eigenlijk maakt het kennisniveau op voorhand niet veel uit. Je kan van scratch starten. Tijdens de opleidingen kun je je kennisniveau stap voor stap opbouwen richting het ECE-niveau. Ook de trainers houden tijdens de training steeds rekening met je kennisniveau en spelen daar dan direct op in. Zo leer je veel bij.

Wat vond je van de gegeven opleidingen?

Alle opleidingen die ik gevolgd heb, waren erg leerrijk. Na iedere opleiding heb ik de kennis direct kunnen toepassen in de praktijk. Dat is heel erg waardevol. Na de opleiding over macro’s en stamgegevens bijvoorbeeld heb ik daags na de opleiding de kennis al kunnen toepassen bij mijn klant. Dat zorgde onmiddellijk voor meer efficiëntie. En na de training over scripting schreef ik direct al enkele scripts om mijn werk te vereenvoudigen.

Wat betekent het certificaat voor BennetEngineering?

Bennet Engineering is nog een redelijke jonge speler op de markt en dit certificaat kan een verschil maken ten opzichte van onze concurrenten. Dit toont aan dat we kwaliteit in huis hebben en niet zomaar de zoveelste speler zijn in de markt, maar willen groeien naar een grote naam mét kennis van de markt.

Is het iets waarmee jullie uitpakken naar jullie klanten?

Deze troef zal zeker uitgespeeld worden bij klanten waar er EPLAN-werk gevraagd wordt. Bennet Engineering kan de klant de garantie geven dat de EPLAN tekenaar/designer ondersteund wordt door de EPLAN Certified Engineer van Bennet Engineering. Dit begint al bij de screening van de EPLAN tekenaar/designer en zal door regelmatige contactmomenten steeds ondersteund worden.

Kan het bedrijven overtuigen om voor jullie te kiezen?

De meerwaarde is de bevestiging van kennis van het EPLAN pakket. Meer en meer in België begint dit certificaat aan waarde te stijgen. Bedrijven die de waarde beseffen van dit certificaat zijn meer geneigd om de keuze te maken omdat ze dan zeker zijn van kwaliteit.

 Hoe zie je de toekomst met EPLAN?

Ik wil steeds bijleren en nieuwe zaken ontdekken in EPLAN. De versie waar ik mee begonnen ben in 2006 tegen over de versie nu anno 2020 duidt al aan dat er al heel veel veranderd is. Als er de vraag is van de klant wil ik wel nog de andere delen bijleren zoals EPLAN Pro Panel of EPLAN Preplanning. Zo kunnen we een totaalpakket aanbieden.

Welke conclusie zou je meegeven aan mensen die willen starten met het EPLAN Certified Engineer-traject?

Het is een uitgebreid traject maar iedere module die je leert brengt bij tot een betere kennis van het programma. Je leert niet alleen het programma efficiënter, maar ook sneller gebruiken. Door de correcte manier van werken is de kwaliteit enorm hoog. Dat je het traject kan afsluiten met een certificaat is zeker ook een meerwaarde. Het examen bewijst dat je dit niet alleen gevolgd hebt, maar ook dat je de kennis onthouden hebt.

New call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen