Autor

27/03/20

Interview Johan De Munck, EPLAN Certified Engineer: “Bewijs dat ik de juiste kennis heb om mijn klanten goed te ondersteunen”

Auteur: Guy Willems Tijd om te lezen: minuut minuten

Het EPLAN Certified Engineer-certificaat (ECE) is een kwaliteitslabel voor EPLAN-gebruikers. Het label bevestigt hun professionele expertise en geeft hen een competitief voordeel. Onlangs behaalde Johan De Munck van OHM Design & Draft zijn ECE-certificaat.

Voor Johan is het certificaat een belangrijk bewijs van zijn kennis: “Het certificaat bewijst voor voor mij dat ik de juiste kennis heb om mijn klanten goed te ondersteunen en te informeren over de meest efficiënte manier van werken binnen EPLAN. Als startende zelfstandige is het belangrijk om te kunnen aantonen dat je als bedrijf de nodige kennis van EPLAN in huis hebt, zeker wanneer je nog geen klanten hebt als referentie. Het ECE-certificaat-geeft mij de kans om mij te onderscheiden met mijn EPLAN-expertise.”

Een belangrijke mijlpaal

Het certificaat is een belangrijke mijlpaal voor Johan, maar hij is nog lang niet uitgeleerd: “Ik ben nu ondertussen ECE en dat kan alleen door het voorgeschreven kennistraject te volgen, maar ik heb daarnaast extra opleidingen gevolgd omdat ik dit zelf nodig vond. Zonder deze opleidingen had ik nu niet het niveau gehad dat ik nu heb, deze opleidingen waren voor mij heel belangrijk. En ik wil mijn kennis van EPLAN nog verder uitbreiden. Zo zal ik binnenkort de training over EPLAN Fluid en de Special Training Process Wiring volgen.”

Hij is heel blij dat hij als zelfstandig engineer de kans heeft gekregen om het ECE-traject te volgen: “Ik ben in mijn loopbaan al enkele keren bij iemand intern in opleiding geweest en heb daar slechte ervaringen mee. Zo heb ik heel wat dingen verkeerd geleerd. Ik weet dus ook heel goed hoe het niet moet. Ik ben zelfstandig geworden om de opleidingen te kunnen volgen en mijn kennis op een hoger niveau te brengen.“

Johan De Munck

Johan De Munck ontvangt het ECE-certificaat van Guy Willems, Area Sales Manager bij EPLAN.

EPLAN als hobby

Johan werkt al sinds 2008 met EPLAN: “Ik kan bijna zeggen dat ik 7 op 7 bezig ben met EPLAN. Ik ben echt van EPLAN beginnen houden nadat ik EPLAN Pro Panel heb ontdekt. Ik heb een passie voor het 3D gebeuren, het is zowel mijn werk als mijn hobby. Ik teken bijvoorbeeld aanraakbeveiliging in 3D en implementeer deze in EPLAN. Als ergens nog geen 3D-artikel van bestaat, dan ben ik heel fier als ik deze kan tekenen en gebruiken in mijn elektrisch bord. Een bord waar één apparaat als 3D in ontbreekt is een doorn in mijn oog. Ik moet dit dan tekenen in 3D of mijn bord is niet af …”

Een toekomst zonder EPLAN kan deze gedreven ondernemer zich dan ook niet voorstellen: “Ik hoop onze zaak verder te kunnen uitbouwen met enkele mensen die net zo graag met EPLAN werken als ik. Ik zou hen dan ook graag de kans geven om hun ECE-certificaat te halen. Ik heb dit zelf gemist bij mijn eerdere werkgevers. Ik blijf dromen.”

Wilt u zelf EPLAN Certified Engineer worden?

Wilt u EPLAN Certified Engineer worden zoals Johan en andere engineers? Dan moet u: 

  • Het volledige EPLAN-kennistraject doorlopen hebben. 
  • Slagen voor beide delen van het ECE-examen. 
  • Werken met de meest recente versie van EPLAN.

Het certificaat blijft twee jaar geldig. Daarna moet u opnieuw een examen afleggen. Hier vindt u meer informatie over het volledige traject. “Voor mij betekent dit certificaat heel veel. Ik wil dit ook in de toekomst behouden”, aldus Johan De Munck.

New call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen