blog labeling

Autor

30/09/19

The panel building challenge (3) - Snelle en efficiënte labeling

Auteur: Sam Coppens Tijd om te lezen: minuut minuten

We zien vaak dat bordenbouwers het maken van labels en markeringen voor hun schakelborden onbelangrijk vinden. In werkelijkheid is een duidelijke, nauwgezette labeling en markering essentieel om schakelborden van een hoog niveau te kunnen produceren. In dit blogartikel laten we zien hoe u op een snelle manier labels en markeringen van een hoge kwaliteit produceert.

Een duidelijke kabel- en apparaatidentificatie is een essentiële schakel voor een efficiënte bordenbouw. Zonder labeling wordt het testen en onderhouden van schakelborden immers een uitdagende en tijdrovende uitdaging. We merken vaak dat onze klanten labeling en markering van componenten als een vervelend klusje ervaren. Daar komt nog eens bij dat het een tijdrovende bezigheid is, waarbij er snel fouten gemaakt kunnen worden.

Laat het werk aan de software over

Toch kunt u het in werkelijkheid snel en efficiënt aanpakken. Wie gebruik maakt van een professioneel CAE-pakket voor de industrie, zet al een eerste stap in de goede richting. In dat geval doet de software al het werk automatisch, door de data om de componenten te labelen of kabels te markeren automatisch te genereren. Alles wat u moet doen is de data naar een geschikte printer sturen, waarna uw labels en markeringen quasi onmiddellijk geproduceerd worden.

De voordelen

Op die manier komt het niet meer voor dat een label of markering ontbreekt, aangezien de labels of markeringen direct vanuit het ontwerp geproduceerd worden. Zo vermindert u uw foutenlast. Ook doet u uw voordeel wanneer u of uw klant wijzigingen in het ontwerp moet doen. U kunt immers de nieuwe, aangepaste labels in een handomdraai produceren. Tijdswinst gegarandeerd!

Het exporteren van labels naar Excel kan erg efficiënt gebeuren.

Het (semi)-automatisch labelen is slechts een van de manieren om uw borden op de meest efficiënte manier te bouwen. Wilt u alle tips op een rijtje? Vraag dan de Panel building Automation Matrix aan, waarmee we uw proces tot in detail onder de loep nemen en concrete verbeterpunten aanreiken.

6 redenen waarom u niet om 3D-ontwerp heen kunt

Dit artikel delen ...

Opmerkingen