Screen Shot 2017-07-03 at 15.45.16

Autor

2/01/19

De oplossing voor een bijzonder complex en evoluerend elektriciteitsnet

Auteur: Marijn Roels Tijd om te lezen: minuut minuten

Als wereldleider in de chemische sector is BASF actief in verschillende sectoren. Dit vergt dus een uitstekend en constant productieproces die voldoet aan alle veiligheidsnormen en de diverse uitdagingen. Met EPLAN als partner heeft BASF een deel van de engineeringactiviteiten kunnen uitbesteden, en dit met groot succes.

Een uitdagende omgeving

De belangrijkste uitdagingen waarmee de afdeling Electrical Power Supply & Infrastructure geconfronteerd wordt, hebben te maken met betrouwbaarheid, ontwerp, kennis en documentatie. Alle 56 productie-installaties, waarvan de meeste 24 uur per dag en 365 dagen per jaar operationeel zijn, op een betrouwbare manier en constant van stroom voorzien is van cruciaal belang. Dit is zelfs zo vitaal dat onverwachte onderbrekingen van de elektriciteitsvoorziening niet langer mogen duren dan 100 milliseconden.

Op zoek naar een oplossing

Om aan deze uitdagingen tegemoet te komen, besloot BASF om een deel van zijn engineeringactiviteiten uit te besteden en ging het bedrijf op zoek naar een betrouwbare leverancier. Ze waren op zoek naar hulp om hun elektrische schema‘s af te stemmen op de laatste codes en normen, zonder aan flexibiliteit in te boeten met betrekking tot de BASF-normen. Bovendien wilde BASF ondersteuning om de eigen ontwerpmethodes te optimaliseren en zo efficiënter te werken.

EPLAN-project voor elk schakelbord

De functionaliteit van de EPLAN-software voldeed op het eerste gezicht wel aan de hoge eisen van BASF, maar ze waren ook op zoek naar een oplossing die hun partnerbedrijven en onderaannemers konden gebruiken. BASF besloot om een EPLAN-project op te starten voor elk schakelbord, en zo verschillende karakteristieken aan te maken. Dit bood hen enorme flexibiliteit. EPLAN luisterde naar hun eisen en vertaalde deze naar de IT-omgeving. Ze bekeken alle aspecten, inclusief documentatie, revisiebeheer, structurering en een uitgebreide beheertool waarmee iedere individuele component geïdentificeerd en benoemd kon worden.

Meer weten? Download de volledige case!

New Call-to-action

Dit artikel delen ...

Opmerkingen