Een nieuw ECE en ECC-traject: dit betekent het voor u

Autor

26/04/21

Een nieuw ECE en ECC-traject: dit betekent het voor u

Auteur: Lee Nysten Tijd om te lezen: minuut minuten

Het EPLAN Certified Engineer (ECE) en EPLAN Certified Company-certificaat (ECC) bestaan al jaren. Om dit kwaliteitslabel nog beter te laten aansluiten op de wensen van de markt, hebben we het onlangs aangepast. In deze blogpost ontdekt u wat er veranderd is en hoe u uw huidige ECE of ECC-certificaat kunt verlengen.

Engineers die het traject afleggen leren hoe ze de EPLAN-software zo efficiënt mogelijk gebruiken en worden aan het einde van de rit getest door een objectieve instantie. Het certificaat onderstreept hun professionele expertise. 

Wat verandert er aan het ECE-traject? 

Tot voor kort lag de focus van het ECE-traject op het werken met EPLAN Electric P8. We merken echter dat digital twins steeds belangrijker worden binnen de sector en dat meer en meer engineers voornamelijk met EPLAN Pro Panel werken. Om op deze ontwikkeling in te spelen hebben we het programma aangepast

Een nIeuw en flexibel opleidingsprogramma 

Het nieuwe ECE-opleidingstraject is flexibel en bestaat uit drie modules: 

  1. Een vast blok van dertien opleidingsdagen dat focust op een basiskennis van EPLAN Electric P8, aangevuld met enkele kortere uitbreidingen. 
  2. Een keuzemodule. Kies voor een blok van 4 of 5 dagen dat focust op EPLAN Pro Panel, PLC & Automatisatie of op Normen & Productstructurering. 
  3. De laatste module bestaat uit een test van de kennis die werd opgedaan in module 1 en 2. 

In totaal beslaat dit traject een twintigtal opleidingsdagen. Het grote voordeel van deze meer flexibele werkwijze is dat we het traject beter kunnen toespitsen op de noden van de deelnemers en zo het draagvlak voor deze certificering vergroten. 

Omdat we het belangrijk vinden dat de theorie uit de opleiding op de juiste manier wordt toegepast in de praktijk, zullen we de derde module in de loop van 2021 uitbreiden met een praktijkgedeelte. Daar vertellen we u binnenkort graag meer over. 

Nieuwe certificering voor bedrijven 

Het zijn vaak de key-users binnen een organisatie of zelfstandige engineers die het ECE-traject volgen. Maar wist u dat het ook mogelijk is om als bedrijf gecertificeerd te worden? Dit kan via het EPLAN Certified Company-traject

De basis van dit certificaat is dat enkele medewerkers hun ECE-certificaat behalen (gemiddeld 20% van de EPLAN-gebruikers binnen de organisatie). Daarnaast stellen we nog een aantal aanvullende eisen. Zo moeten alle EPLAN-gebruikers onze basiscursus volgen en verwachten we dat het bedrijf werkt met de meest recente versie van de software. 

Net als bij het ECE-traject zal er in 2021 ook aan het ECC-traject een praktijkgedeelte toegevoegd worden. Op deze manier willen we uw organisatie helpen om de opgedane kennis op de meest efficiënte manier toe te passen

Wat houdt dit praktijkgedeelte juist in? 

Na afronding van de opleiding zal een EPLAN-consultant bij u langskomen en analyseren hoe u de EPLAN-software binnen uw bedrijf en vakgebied gebruikt. Indien nodig zal hij een aantal aanbevelingen doen en krijgt u de tijd om deze te implementeren. Wanneer deze adviezen correct doorgevoerd zijn, ontvangt u het ECC-certificaat. 

Verlengde geldigheidsduur

Daar waar het ECE- en ECC-certificaat vroeger 2 jaar geldig waren, is er nu goed nieuws. We verlengen de geldigheidsduur met een jaar. Dat wil zeggen dat beide certificaten voortaan 3 jaar geldig zijn. 

Blijven certificaten van voor 2021 geldig? 

Heeft u voor 2021 een certificaat behaald binnen het oude traject? Dan blijft dit gewoon geldig tot twee jaar na de datum waarop u het behaalde. 

Wilt u uw ECE-certificaat verlengen? Dan is het niet nodig om het volledige traject opnieuw te doorlopen, het is voldoende om enkel het hercertificeringsexamen opnieuw af te leggen. De opgedane kennis in het oude traject sluit nauw aan bij de nieuwe module over PLC & Automatisatie

Wilt u uw ECC-certificaat verlengen? Dan zal het praktijkgedeelte ook in het nieuwe examen worden opgenomen. Hier hoort u binnenkort meer over. 

Schrijf u nu in voor het nieuwe ECE-traject

Wilt u uw ECE-certificaat behalen en u onderscheiden met dit kwaliteitslabel? Schrijf u dan nu in voor het ECE-opleidingstraject. Wilt u graag meer weten over het ECC-traject? Die informatie vindt u hier

Heeft u nog een vraag over de opleiding of uw certificaat? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

New call-to-action

Verwante tags:
Dit artikel delen ...

Opmerkingen