3 manieren waarop 3D engineering uw werkwijze verbetert

Autor

4/10/21

3 manieren waarop 3D engineering uw werkwijze verbetert

Auteur: Robin Vandersyppe Tijd om te lezen: minuut minuten

Elektrische engineering in 3D zal uw engineeringproces op veel manieren verbeteren en vereenvoudigen. U zult al snel merken dat het werken met een digital twin u veel tijd bespaart; helpt om fouten te voorkomen en dat virtual prototyping over het algemeen een zeer aangename en intuïtieve manier van ontwerpen is.

We lijsten alvast drie voordelen van deze werkwijze voor u op. Heeft u na het lezen van deze blogpost nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren voor advies op maat van uw organisatie. 

3D engineering: 3 quick wins 

1 Voorkom fouten

Tijdens het ontwerpen in 3D houdt de software automatisch rekening met de inbouw- en minimumafstanden die door de fabrikant zijn opgegeven en met de correcte positionering van onderdelen, kabelgoten en montagerails. Dat kan dus alvast niet meer misgaan! 

2 Een organische manier van werken

De eerste stap van een elektrisch ontwerp is gewoonlijk het kiezen van een kast. In een traditionele ontwerpwijze in 2D past u vervolgens de elektrische componenten en modules er in het elektrisch schema in. Hierdoor komt het geregeld voor dat de gekozen kast te groot of juist te klein is. 

Bij 3D engineering selecteert u daarentegen eerst de componenten, modules en velden die u nodig heeft. De afmetingen van de kast worden vervolgens automatisch door de software bepaald. Zo gebruikt u de beschikbare ruimte optimaal en verliest u geen tijd meer met aanpassingen omdat de maat van de kast niet klopt. 

3 Bespaar tijd met automatische bedrading

Een ander voordeel van 3D engineering is dat de software automatisch de routering van de bedrading bepaalt. Hierdoor wint u tijd én wordt het bedraden van kasten veel gemakkelijker. In plaats van een ingewikkeld schema ontvangt de monteur nu een duidelijk virtual prototype waar iedereen, na een korte instructie, mee aan de slag kan. 

Wilt u ook uw werkwijze optimaliseren? Download dan gratis onze whitepaper ‘Hoe zet ik mijn (engineerings)proces digitaal om? De 7 cruciale stappen van digitale transformatie’. Hierin vindt u meer informatie over hoe u dit kunt aanpakken.

Whitepaper de 7 cruciale stappen van digitale transformatie

Verwante tags:
Dit artikel delen ...

Opmerkingen